izotec
Comisar șef Costel Petcu

Vineri, 16 iunie, pe la orele 14, o bătrână din orașul Târgu-Neamț, a fost jefuită în propria locuință de o sumă importantă de bani și mai multe bijuterii. Femeia locuiește singură în apartamentul său din centrul orașului, de pe bulevardul Ștefan cel Mare și este mama unui prof. dr.conferențiar universitar, cetățean de onoare al urbei.

Femeia a sunat în aceeași zi la Poliție pentru a anunța jaful. Cazul este cercetat de către angajații de la Investigații Criminale din cadrul Poliției Târgu-Neamț: „Vineri, 16 iunie, pe la ora 17 o femeie în vârstă a sunat la Poliție și a anunțat un furt. La fața locului a sosit mai întâi un echipaj de Poliție, apoi a sosit și echipa de cercetare, care a confirmat furtul. Din mărturia bătrânei, un bărbat de aproximativ 40 de ani, îmbrăcat normal și cu un ecuson la gât, s-a prezentat ca fiind de la GAZ șia motivat că trebuie să facă o verificare a presiunii gazului, în apartament. Cu o zi înainte s-a oprit gazul pentru unele lucrări și cei doi au profitat de acest lucru. Individul mai era însoțit de o persoană, dar femeia nu l-a văzut. Individul a ținut femeia de vorbă iar celălalt individ a sustras bijuterii și bani. Ar fi bine ca persoanele în vârstă, și nu numai, să nu deschidă ușa decât unor persoane cunoscute sau îmbrăcate în uniforme. Iar dacă li se par suspecte persoanele să sesizeze Poliția în cazul în care au suspiciuni cu privire la identitatea persoanei sau apartenența ei la o firmă ce oferă servicii publice. În cauză, s-a întocmit un dosar penal pentru furt și se efectuează cercetări pentru identificarea infractorilor și recuperarea prejudiciului. În orașul nostru este primul furt prin această metodă, chiar dacă în alte localități au mai fost cazuri similare”, a declarant comisarul șef Costel Petcu.

Una din fiicele victimei, profesor universitar, ne-a declarat: „Cei doi infractori au profitat de vârsta mamei și de faptul că era singură, acasă. Nu pot să spun dacă au venit la pont sau pur și simplu la nimereală. Am încredere că anchetatorii de la Poliția Târgu-Neamț vor afla făptașii și sper să recupereze și prejudiciul”.

C.T. STURZU

ub
pietricica turism