0:00

Bani puțini și proiecte multe la Târgu-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Primarul Daniel Harpa s-a plâns, în cea mai recentă conferință de presă că a trebuit să sisteze mai multe proiecte de investiţii din motive financiare. Edilul a relatat presei despre investițiile din Parcul Cetate, care a fost dotat cu căsuțe din lemn în așteptarea Târgului de Crăciun, dar și investiții în ceea ce privește marcajele și indicatoarele rutiere din oraș. Un alt proiect s-a făcut pentru modernizarea  clădirii din incinta Stadionului „Cetatea”, unde s-au alocat 200.000 de lei. Și pentru reabilitarea termică a blocurilor s-au alocat 900.000 de lei, însă se așteaptă banii. De asemenea, edilul s-a referit și la proiecte aflate în faza incipientă, cum ar fi cel legat de canalizare și apă din cartierele Blebea și Humulești, contract ce va fi semnat cu Agenția de Mediu. Lucrări achitate au fost și pentru jardinierele din centru, pentru trotuarele și aleile care au fost reabilitate, cât și pentru amenajarea intrării din Obor.

„S-au făcut, de asemenea, extinderi de rețea apă și canal în Parcul Central și pe străzile Mihai Viteazul și Veterani. În primăvara anului viitor strada Mihai Viteazul va fi pregătită pentru asfaltare. Pe Horia, Cloşca şi Crişan și Nemțișor vor continua, de asemenea, asfaltările. Pe străzile Daciei și Vânătorului lucrările au fost finalizate, iar pe Castanilor, sau Varianta ocolitoare cum i se mai spune, lucrările vor continua. Aceste străzi sunt finanțate de Guvern și vom achita constructorii când ne vor intra banii în cont”, a precizat Daniel Harpa.

Investiţii viitoare

La capitolul investiții viitoare edilul a amintit de amplasarea unor panouri fotovoltaice, un proiect care este în studiu de implementare. Studii de fezabilitate s-au făcut și pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în oraș, proiect depus la Agenția de Dezvoltare.

„La Casa de Cultură am achitat niște datorii moștenite pentru reabilitarea ei, iar per total din cei 2,3 milioane cât e valoarea lucrărilor din partea primăriei, am achitat 584.895 de lei până acum. 50% din costurile lucrărilor revin Companiei Naționale de Investiții, iar 50%, nouă, primăriei. Am achiziționat și achitat stâlpi de iluminat în centrul orașului, ornamente pentru Sărbători. Prin proiectul „Rabla” am achiziționat două autoturisme și am mai depus un proiect, care a fost deja aprobat pentru achiziționarea unui microbuz școlar pentru elevi”, a mai spus edilul.

Datorii

„La capitolul datorii, avem și o rată lunară de 70.000 de lei bani din contractul cu ELBA Timișoara, firmă de la care s-au achiziționat în mandatul Arnăutu, lămpi stradale. Și această datorie ne împiedică să mai avem bani și pentru investiții”, spune Daniel Harpa. La capitolul proiecte depuse, primarul Harpa a amintit de cel pentru canalizare și apă în cartierele Blebea și Humulești, bani ce ar trebui să vină de la Administrația Fondului de Mediu, cât și proiectul Parc agrement și piscină acoperită în Parcul Cetate. Edilul s-a mai referit și la proiectul de extindere și alimentare cu apă-canalizare de la Stațiunea Oglinzi, unde, din păcate, nu s-a primit un răspuns oficial din partea acționarului majoritar, SIF Transilvania, dacă se vor face sau nu investiții. Edilul și-a încheiat conferința de presă prin activitatea sa din luna octombrie, vizitele în Republica Moldova și Bruxelles, anunțând în același timp că de Revelion în centrul orașului vor avea loc concerte ale unor artiști locali și un foc de artificii.

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentPoiana Teiului: Proiectul de 2,5 milioane de euro, la final
Articolul următorRomâni: Sfințirea dispensarului Siliștea