izotec

Cinci adolescenţi, cu vârste între 12 și 13 ani, de la Şcoala Gimnazială “Veronica Micle” Iaşi, au ajuns, vineri, 17 martie, la Spitalul de Pediatrie “Sf. Maria”, după un joc, în timpul căruia și-au ținut respirația, informează Radio Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Tamara Solange Roșu, a declarat că 4 fete și un băiat au practicat un joc colectiv, în pauza de la ora 12:00, la indicația unui coleg: “Şi-au ținut respirația destul de mult. Și-au pierdut starea de conștiență. Au căzut și s-au lovit de mobilierul din jur. (…) Nu vă pot spune în ce scop au făcut acest lucru. E un joc pe care îl practică pentru prima dată. Sunt dependenți de tuburile de oxigen, sunt stabilizați, dar prognosticul este rezervat”.

Ea a infirmat că ar fi vorba despre “balena albastră”, un joc controversat din Rusia: “Nu este acel joc. Cei care îl joacă au desenat pe corpul lor o balenă. La noi e o altă variantă, variantă pe care o întâlnim pentru prima oară la Iași”.

Conducerea unității de învățământ a organizat rapid un consiliu. “Balena Albastră” este un joc pe o platformă de socializare care a dus la moartea a peste 130 de copii în Rusia. (ZCH NEWS)

ub
pietricica turism