izotec

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, 13 mai, COD GALBEN de ploi abundente, pentru întreaga Regiune de Nord-Est. Intervalul de valabilitate al avertizării este 13 mai, ora 16:00 – 14 mai, ora 10:00.

În cea mai mare parte a Moldovei, va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de peste 30 l/mp și pe arii restrânse 60-70 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj”, potrivit avertizării.

De altfel, chiar înainte de această avertizare, ANM emisese şi o informare referitoare la aceleaşi fenomene meteo, dar care vizează întreaga ţara. Aceasta are ca interval de valabilitate 13 mai, ora 11:00 – 14 mai, ora 21:00.

“În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau, prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 15-20 l/mp și izolat 40-50 l/mp”, potrivit ANM. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

ub
pietricica turism