izotec

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a descoperit alţi trei aleşi locali incompatibili în localităţi din Regiunea de Nord-Est. În toate cele trei cazuri, acuzaţii deţineau funcţii publice, dar erau implicaţi şi în activităţi comerciale, potrivit unui comunicat de presă.

Costică-Adrian Anton, primar al comunei Vulturești (Vaslui), a primit verdictul INCOMPATIBILITATE, deoarece “începând din data de 18 iunie 2012, deține simultan funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Anton C. Costică-Adrian Întreprindere Individuală”.

De INCOMPATIBILITATE este acuzat şi Ioan Popa, actual consilier local și fost viceprimar al comunei Ion Neculce (Iași). ANI spune despre acesta că, “în perioada 1 noiembrie-24 decembrie 2013, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de persoană fizică autorizată la Popa I. Ioan Persoană Fizică Autorizată”.

Ultimul, dar nu cel din urmă, Dumitru Sînculei, fost consilier local/viceprimar al comunei Corlățeni (Botoșani) este considerat de ANI în INCOMPATIBILITATE, pentru că, “în perioada 11 mai 2015-30 martie 2016, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de administrator al SC Agricola Sînculei SRL”.

“Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază”, iar “Sînculei Dumitru și Anton Costică-Adrian nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, mai precizează ANI. (ZCH NEWS)

ub
pietricica turism