Săptămâna viitoare începe concursul de admitere la școlile de poliție Câmpina și Cluj-Napoca. Potrivit anunțului făcut de Poliția Română, transmis de IPJ Botoșani, calendarul de admitere a fost devansat. Activitățile încep pe 10 ianuarie și durează până pe 20 ianuarie, ziua examenului scris.

În luna ianuarie a acestui an, Şcoala de Agenţi de Poliţie «Vasile Lascăr» Câmpina și Şcoala de Agenţi de Poliţie «Septimiu Mureşan» Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Durata studiilor de această dată este de 1 an. Activitățile în vederea înscrierii, respectiv eliberării legitimației de concurs, se vor desfășura în perioada 10-11 ianuarie 2018, la sediul instituțiilor de învățământ ale Poliției Române. Probele eliminatorii, contravizita medicală și proba de evaluare fizică vor avea loc în perioada 12-18 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite de instituțiile de învățământ. Prin O.M.A.I nr. 144/2017, evaluarea performanţei fizice a candidaţilor la școlile de poliție se face prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ, iar criteriul privind înălțimea candidaților a fost abrogat. Praba de verificare a cunoștințelor se va susține la data de 20 ianuarie 2018. Pe cele 1.600 de locuri la școlile de agenți de poliție s-au înscris 12.077 de candidați – 10.404 candidați pe 1.300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie «Vasile Lascăr» Câmpina și 1.673 pe 300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie «Septimiu Mureşan» Cluj-Napoca”, informează IPJ Botoșani.

Ministerul de Interne organizează în premieră sesiune de admitere în luna ianuarie 2018, în școlile de agenți și subofițeri. Decizia este în conformitate cu pachetul de măsuri aprobat de ministrul Carmen Dan, pentru diminuarea deficitului de personal.

Au fost scoase la concurs 2.880 de locuri, dintre care 1.600 pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontieră.

Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune – femei și bărbați, cu excepția celor aprobate la Școala de Subofițeri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești, care sunt doar pentru bărbați.

Recrutarea candidaților se realizează, în funcție de domiciliu, respectiv reședința acestora, de către departamentele de resurse umane de la nivelul unităților teritoriale și centrale ale Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Cererile-tip de înscriere pentru admitere în sesiunea ianuarie 2018 s-au depus la departamentele de resurse umane, până pe 5 decembrie 2017. Candidații au depus documentele necesare pentru constituirea dosarelor de recrutare, inclusiv actele de studii corespunzătoare. Tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs sunt afișate pe site-urile oficiale ale fiecărei unități de învățământ.

În cazul de față, pentru cei interesați de școala din Cluj, noutățile sunt disponibile aici. Pentru cei interesați de școala din Câmpina, despre admitere pot afla aici, despre probe – aici, iar tematica și bibliografia sunt disponibile aici. (ZCH News)

FOTO: Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina.

 

pietricica turism