0:00

ACTUALIZARE: Potrivit informațiilor oferite de Spitalul Județean de Urgență Neamț, toată familia s-a prezentat la UPU, cu intoxicație involuntară cu etilenglicol. Este vorba despre tatăl copiilor (P.S., în vârstă de 37 de ani), care a rămas internat pe secția medicină internă, soția acestuia, în vârstă de 30 de ani și cei doi copii. (C.I.)

********

ŞTIRE INIŢIALĂ: Un frate și o soră, în vârstă de 7 și 11 ani, au fost aduși la spital, de mama lor, după ce s-au intoxicat accidental cu antigel. Incidentul s-a petrecut marți, 24 octombrie. Toți trei au înghițit din lichidul otrăvitor, iar copiii au fost aduși, după-amiază, de mama lor, la Unitatea de Primire a Urgențelor din Piatra Neamț. Cadrele medicale le-au acordat primul ajutor și au decis transferul copiilor la Spitalul Clinic de Urgență „Sfânta Maria” din Iași. Mama acestora a refuzat internarea în Spitalul Județean de Urgență Neamț, pentru a putea fi alături de copii, la Iași.

ACTUALIZARE Doi frați intoxicați cu antigel, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIntoxicația cu antigel este extrem de periculoasă, mai ales dacă nu se intervine în primele două ore de la ingerare. Substanța, colorată în roșu, albastru, verde, are miros de alcool și gust dulce. Etilenglicolul are, însă, efecte dramatice, asupra copiilor în special. Ingestia produce, în funcție de cantitate, stare de ebrietate, confuzie, amețeli, somnolență, pierderea cunoștinței, ritm crescut al respirației, și poate provoca stare de comă, până la deces. Intervenția imediată înseamnă provocarea de vărsături, pentru eliminarea lichidului, după care se recomandă 2-3 căni de lapte. (C.I.)

Articolul precedentDupă 3 ani, dr. Uleia a pierdut procesul cu ANI
Articolul următorAtelierele lui Moș Crăciun la Biblioteca „Kirileanu”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.