0:00

Edilul Romanului, blând cu Apa Serv

Iarna bate la ușă, iar programul de sectorizare a municipiului Roman promis de compania Apa Serv și asumat și de primarul Laurențiu Leoreanu nu s-a mai realizat. Așa se face că, săptămâna trecută, din cauza unor avarii, romașcanii au fost lăsați fără apă timp de mai multe ore și zile consecutiv. Edilul Romanului spune că așa este în viață și că pune biciul pe angajații companiei, dar nu poate cere imposibilul.
Actualitatea Romașcană, ZCH NEWS - sursa ta de informații
“Nu sunt numai avarii pe rețea, sunt și cuplări mai ales că avem în 3 cartiere lucrări de extindere a rețelelor de apă și canal. Mai sunt și tot felul de intervenții. Săptămâna trecută s-a dat peste rețele de apă de care Apa Serv nu știa că există. Au băgat excavatorul și au spart rețeaua. Trebuia să oprească apa, ce altceva era de făcut”, explică primarul.

Din cele 11 puncte de sectorizare, care ar face ca apa să fie sistată doar pe zona de intervenție, doar 7 au fost gata, iar celelalte s-au amânat pentru anul viitor.

Primarul spune că solicitările pentru proiectul european PIDU au fost prioritare: “Poate finalizăm sectorizarea în primăvara anului viitor. Au fost multe avarii și lucrări, iar ei lucrează cu oamenii pe care îi au. Pretenții avem, dar posibilitățile acestea sunt. Când am început cuplările pe PIDU i-am oprit din program timp de două luni. Plus că numai pe unele străzi am avut și 80 de branșamente, dar care se pot face 2-3 pe zi.

Când este de criticat eu îi critic, dar când e drept este drept”, a mai spus edilul. Ieri, 20 noiembrie, Apa Serv înregistra o avarie pe strada Ogoarelor, în aceeași zonă mai fiind probleme și săptămâna trecută și care tot nu au fost remediate.
Pe site-ul instituției, sunt avarii în Roman înregistrate cu mai bine de 10 zile în urmă și care sunt încă în lucru. (C.M.)

Comunicarea Cordun-Roman e minunată,  dar… lipseşte

Din primăvară, primarul Laurențiu Leoreanu a anunțat că vrea să cumpere cele aproape 80 de ha. de teren pe care se află stația de captare de la Pildești și puțurile aferente. În prag de iarnă, nimic nu s-a întâmplat spune edilul, iar întârzierile ar fi  din vina comunității Cordun, cea care are în proprietate parcelele.

“Zilele trecute am primit o nouă adresă de la Primăria Cordun prin care să ne manifestăm exercițiul de voință, dacă vrem să cumpărăm terenul sau să-l închiriem. Noi vrem să cumpărăm. Probabil că au crezut că ne-am răzgândit. Nu am făcut asta, deoarece dorim să avem izvoarele de apă în proprietatea municipiului.

Le-am trimis o nouă adresă prin care ne-am manifestat intenția de a le cumpăra și așteptăm acum să facă expertiza și să stabilească prețul. Din ce știu eu este stabilit cadastru pe 57 de ha. din totalul de 80, iar anul viitor vrem să le cumpărăm pe acestea care au actele deja gata”, a declarat primarul.

Dat fiind faptul că pe acele terenuri nu se poate construi sau cel mult se poate realiza agricultură bio, primarul Romanului speră să nu aibă de plătit mai mult de 300.000 de euro pentru cele 60 de ha. de teren. Oricum, acestea vor fi date ulterior în folosință gratuită companiei Apa Serv, așa cum și rețelele de apă și canal ale municipiului au fost cedate operatorului de apă. (C.M.)

Articolul precedentConsiliul Județean în zona (ne)comunicării
Articolul următorSecretarul judeţului la Adunarea Naţională