0:00

Casa de cultură Piatra Neamţ: CRIOSFERA 2013, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Stelian Grigore, directorul Casei de cultură a sindicatelor Piatra Neamţ este hotărât să înceapă anul cultural în forţă, anunţând pentru primul trimestru mai multe manifestări de amploare în municipiu.

În primul rând, este vorba de Simpozionul Naţional Criosfera 2013, care va avea loc în perioada 21-24 februarie la Piatra Neamţ, în organizarea Universităţii populare “Emil Racoviţă”. Sesiunea de referate şi comunicări ştiinţifice având ca subiect Criosfera va fi dedicată cercetătorilor şi exploratorilor aflaţi la început de carieră. Participanţii vor beneficia de prezenţa unor personalităţi care au asigurat şi în România existenţa unei comunităţi ştiinţifice preocupată de problemele criosferei pe plan local şi global. În cadrul simpozionului se vor desfăşura şi alte activităţi precum proiecţii de filme documentare, de animaţi şi filme artistice pe această tematică, proiecţii de diaporamă, expoziţii tematice de artă fotografică şi arte plastice. Acestea vor constitui o punte de dezbatere între specialişti şi publicul larg cu privire la schimbările bruşte de climă din ultimii ani. Cu acest prilej va avea loc la Piatra Neamţ şi Reuniunea anuală a membrilor şi colaboratorilor Asociaţiei Naţionale de Speologie şi Alpinism HADES – Ediţia a XXXVII-a. Obiectivul principal al reuniunii va fi continuarea programului de monitorizare a gheţarilor subterani alpini din România început în anul 2010 şi definitivarea unor fişe standard de observaţii, precum şi omogenizarea metodologică şi tehnică a monitorizărilor din cursul anului 2013 – componentă a programului pe termen scurt „Criosfera”.  Ziua a doua se va încheia cu “Noaptea albă a filmului alb”, în care vor rula filme de animaţie, artistice şi documentare care au ca subiect mediul polar, alpin sau alte elemente ale criosferei. Majoritatea proiecţiilor vor fi în premieră absolută pentru ecranele româneşti.  A treia zi va fi dedicată exclusiv sesiunii ştiinţifice, dezbaterilor şi discuţiilor legate de  cercetarea zonelor polare, a marilor gheţari alpini şi nu în ultimul rând a problemelor locale româneşti ca şi componente ale problematicii criosferei pe plan global.

Împreună cu canalul tv National Geografic, în partea a doua a lunii ianuarie, se va iniţia un concurs pentru elevii de liceu “Vreau să fiu explorator şcolar”, detaliile urmând a fi comunicate la deschiderea acestuia.

Articolul precedent„Preotul e păstorul celor 99 de oi, dar mai ales al celei de-a o suta, rătăcită”
Articolul următorAstăzi, Crăciunul pe stil vechi

1 COMENTARIU

  1. Domnul director poate ar fi mai bine sa,, inceapa anul in forta,, cu renovarea Casei de Cultura, este o rusine dupa atatia ani sa existe o cortina rupta , husele la scaune sticlesc de vechi si uzate, tapiseria de pe pereti la fel, nu s-a facut nici o imbunatatire a interiorul dupa revolutie. Pacat pentru un asa oras o asa Casa de Cultura !!!!!!!!

Comentariile sunt închise.