0:00

  •  Aurelia Simionică: „Luni dimineață îl aștept pe domnul Cristian Vornicu să-și depună demisia”
  •  Cristian Vornicu: „Sunt la perfuzie și nu prea pot vorbi”
  •  “A declarat că a plecat de la locul accidentului din cauza prezenței unei echipe de televiziune”, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț
  •  pe lângă maşina serios avariată, Primăria trebuie să organizeze concurs pentru şefia Poliţiei Locale
  • Cristian Vornicu s-a ales cu dosar penal

Adjunctul Poliției Locale Piatra Neamț, care asigură și interimatul la conducerea instituției, Cristian Vornicu, a făcut praf mașina de serviciu după care a plecat acasă. Conducerea Primăriei Piatra Neamț îl așteaptă luni dimineață să-și depună demisia, iar Poliția Rutieră face cercetări pentru a se stabili cauzele pentru care Cristian Vornicu a ajuns cu mașina primăriei pe câmp.

Şeful Poliţiei Locale, fugă de la locul accidentului, ZCH NEWS - sursa ta de informații

“Îl aştept cu demisia”

”Sâmbătă seara, în jurul orelor 22.30, domnul Vornicu a avut un accident de mașină în sensul că a pierdut controlul volanului și a ieșit cu mașina în afara carosabilului, aceasta fiind avariată în proporție destul de mare. Dumnealui a plecat apoi acasă, iar noi, cu colegii din primărie, de la Poliția Locală și de la Poliția Rutieră am cercetat ce s-a întâmplat și am depus eforturi pentru a duce mașina de acolo. Acum poliția face cercetări pentru a vedea în ce împrejurări s-a produs accidentul, cu toate că practic nu a pățit nimeni nimic, doar că mașina Primăriei a fost avariată, și mai ales trebuie stabilită paguba. Mașina este acum în conservare, iar noi avem de gând, după ce se termină cercetările, să recuperăm contravaloarea reparațiilor, în totalitate de la cel ce s-a făcut vinovat de producerea acestui accident. În altă ordine de idei, luni dimineață îl aștept pe domnul Cristian Vornicu să-și depună demisia”, a declarat viceprimarul Aurelia Simionică.

“Sunt la perfuzie”

Contactat telefonic, Cristian Vornicu spune că nu a fost nimic grav, doar că a frânat, a derapat și a pierdut controlul volanului. Mai mult decât atât acesta nu pomenește nimic despre faptul că ar fi plecat de la locul accidentului. „Sunt la perfuzie și nu prea pot vorbi. Accidentul s-a întâmplat aseară (n.r. – 23 noiembrie), pe la ora 9. Veneam de la Hanul Ancuței și mă îndreptam spre Piatra Neamț. Eram în mașină în timpul accidentului, eu conduceam. Aveam 70-80 la oră, am frânat și din această cauză am ieșit din decor. Acum sunt la spital pentru investigații. Nu e ceva grav, dar am niște dureri în zona coloanei”, a declarat Cristian Vornicu, șeful interimar Poliției Locale Piatra Neamț.

A fugit de presă!

Poliția cercetează cau-zele accidentului și expertizează tehnic mașina ava-riată pentru a stabili ce s-a întâmplat și la ce sumă se ridică reparațiile auto-vehicolului ce aparține Primăriei Piatra Neamț.
”Azi dimineață, la ora 9 (n.r. – duminică, 24 noiembrie), a fost găsit Cristian Vornicu, a fost testat cu aparatul etilotest, și a fost însoțit la spital pentru a se constata dacă are răni și pentru a i se recolta probe biologice. La testarea cu etilotest rezultatul a fost negativ. Urmează ca și fratele dumnealui, cu care se afla în mașină în momentul producerii accidentului să fie dus la spital pentru a se constata dacă are răni. Domnului Cristian Vornicu i s-a reținut permisul de conducere și i s-a întocmit dosar penal pentru că au fost persoane rănite și pentru că a părăsit locul accidentului. Urmează să se stabilească împrejurările în care s-a produs accidentul. După primele cercetări, Cristian Vornicu a declarat că a plecat de la locul accidentului din cauza prezenței unei echipe de televiziune”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IPJ Neamț.

Şef nou la  Poliţia Locală

Potrivit viceprimarului Aurelia Simionică, după ce va semna demisia lui Cristian Vornicu, va demara proce-durile pentru organizarea concursului de ocupare a postului de director al Poliției Locale Piatra Neamț.
”Imediat demarăm pro-cedura de organizare a concursului, de altfel noi am și anunțat ANFP-ul că organizăm concurs pentru funcția de director al Poliției Locale și sper că la începutul lunii decembrie vom avea un nou director al Poliției Locale. Oricum Cristian Vornicu fusese director adjunct al acestei instituții și asigura inte-rimar conducerea Poliției locale după ce fostul director, Dumitru Crăescu și-a dat demisia la începutul acestei luni. Până la organizarea concursului și confirmarea câștigătorului acestui concurs, condu-cerea Poliției Locale Piatra Neamț va fi asigurată, tot în formă de interimat de următoarea persoană pe liniei ierarhică. Iar pentru a ține sub control situația și a nu mai avea incidente nedorite, noi cei din conducerea primăriei vom organiza săptămânal ședin-țe operative cu cei de la Poliția Locală”, a mai spus Aurelia Simionică.

Irina CĂLIN
Marian TEODOROF

Articolul precedentȘi poliția o dă în gard câteodată
Articolul următor“Pentru mine, lucrul în natură contează foarte mult”

5 COMENTARII

  1. Cand eram eu prin clasa a treia se spunea autovehicul. Probabil ca intre timp s-a schimbat ceva si se zice autovehicol. In ce hal a putut ajunge meseria asta! Ati facut-o muci.

    • Domnule Corfu !
      Mai las-o moale cu corijarile privind unele greseli gramaticale ,ori ortografice voluntare ori involuntare ale oamenilor !
      Nici nu au legatura cu esenta articolului !
      Se vede clar ca stai destul de prost la capitolul educatie si bun simt.
      Te cam bagi singur in seama , utilizind uneori cuvinte academice ca sa te dai mare s…a pe bascula , autostiitor de tot si de toate.
      Probabil crezi ca Pamintul se roteste in jurul axei sale numai datorita desteptaciunii dumitale , ca fiind o persoana fara nici un defect.
      Ai tupeul ca sa jignesti si jurnalistii , care totusi merita respect din partea noastra a cititorilor.
      Esti intr-o mare eroare , confunzi un articol cu un extemporal , iar pe dumneata ca fiind drept un vajnic profesor de limba romana.
      Nu o mai fa pe desteptul ca nu tine.
      Cum de iti permiti dumneata cu atita nerusinare sa te autoerijezi in profesor de limba romana , si sa transformi in mintea dumitale bolnava pe jurnalistii , sau cetatenii care posteaza comentarii la articole , ca cum ar fi drept elevii dumitale carora trebuie sa le corijezi extemporalele.
      Ai o obsesie de a jigni oamenii , este curios , de ce nu ai obsesie , sa combati prin comentariile dumitale , problemele grave de Coruptie si injustitii , pe care dumneata se pare caci le aperi , denigrind pe cei ce le scot la iveala si le denunta opiniei publice.
      Ar fi bine sa nu te mai legi de jurnalisti si oameni , si sa iti etalezi apucaturile de mare om destept in alte parti , unde nu te cunoaste nimeni , oricum in presa cu comentariile aiurite pe care le postezi aparind diverse ilegalitati grave , te-ai cam facut de r…t….
      Probabil ca in viata dumitale , cei care te cunosc cu adevarat , nici nu te baga in seama , se vede ca esti un birfitor ca „babutele de la piata ”
      Masoara-ti te rog lungu nasului !

  2. Ha,ha,ha,ha……L-au ajuns blestemele si pe asta……Ce inseamna sa ai masina primariei pe mana….Cand vom incepe sa aplicam sanctiuni drastice in tara asta,o sa intram in rand cu lumea.Prin alte tari,nenea asta era arestat si tinut pe la mititica putin…..iar daca scapa,macar il lasa statul de niste banuti cu eliberarea pe cautiune.Cati bani s-ar strange daca pentru fapte minore s-ar cere cautiune la eliberare….dar noi tot din acciza la benzina traim.
    Ca sa faci ordine in organele statului nu e mare lucru…….In justitie sa se introduca juratii iar un dosar sa primeasca o hatarare in cel mult 1 an,politistii,doctorii,profesorii etc.sa fie lasati fara pensie daca sunt condamnati pentru coruptie….si uite asa intram si noi in rand cu lumea…..

  3. Nu se va intimpla mare lucru !
    Domnul Politist era in stare de ebrietate , si acum cauta o justificare penibila , precum chipurile a fugit de frica televiziunii !
    Dar …eu cred ca reporterii nu sint canibali , si nici o lege nu reglementeaza , ca politistilor le este interzis sa stea cu reprezentantii massmediei de vorba , mai ales cind este vorba de un accident in care putea fi mult mai grav.
    Dar….vorba lui Arghezi , legea este facuta pentru cateii , nu si pentru dulai !
    Justitia functioneaza din pacate pe baza de pile, cunostinte relatii !
    In presa exista destule cazuri date publicitatii , privind acest domeniu , de felul cum se i-au masuri si se pronunta sentinte simbolice , revoltatoare si incredibile.

  4. Am si eu cateva nelamuriri:
    -1- ce cauta la volanul unei masini ce apartinea primariei?
    -2- ce cauta la Hanul Ancutei la acea ora cu o masina a primariei?
    -3 -cine i-a aprobat deplasarea(daca i-a aprobat-o)si cum nimeni nu a constatat ca o masina a primariei nu e in parc la ora aceea?
    -4- cine a angajat un asemenea ………..la politia locala?

Comentariile sunt închise.