0:00

Târgul de carte “Libris”: Programul de sâmbătă şi duminică, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cea de a III-a zi a Târgului de carte „Libris” este cea mai încărcată în lansări de carte, fiind prezente nu mai puţin de 7 edituri importante din ţară dar şi din judeţ.

* În debutul programului de astăzi, de la ora 10,  Editura „Răzeşu” din Piatra Neamţ îşi va lansa ultimele sale apariţii editoriale.

* De la ora 10,30, Editurii „Muşatinia” din Roman îi este alocată o oră, timp în care vor fi prezentate volumele: „Portrete printre rame” şi „Mecena medic misionar Teodorescu”, de Gheorghe A. M. Ciobanu, în prezentarea autorului; albumul „Încheierea cronologiei picturii moldoveneşti secolului XV-XVI, cu datarea ansamblurilor de la Părhăuţi şi Arbure”, de Sorin Ulea – prezintă directorul editurii Emilia Ţuţuianu şi ing. Dorin Dospinescu.

* De la ora 11,30 va fi prezentă Editura Tipo Moldova din Iaşi; directorul editurii Aurel Ştefeanache va prezenta doi poeţi din Basarabia, Arcadie Suceveanu şi Leo Butnaru.

* De la ora 12,30 va avea loc lansarea volumului „Realitatea şi umbra” de Andrei Cornea, iar de la ora 13,15 va fi lansat volumul de poezie „Cu tandreţe maximă”, de George Stanca – prezentat de directorul Editurii Princeps Edit, poetul Daniel Corbu.

* La Sesiunea de autografe de la ora 14 va fi prezent criticul literar Daniel Cristea-Enache, cu cărţile „Cartea ca destin” (Editura Humanitas) şi „Literatura de azi. Di@loguri pe net” (Editura Polirom). Invitatul va fi prezentat de Adrian Alui Gheorghe şi Adrian Romila.

* Programul lansărilor de carte va fi încheiat de editurile Timpul şi Alfa din Iaşi, prin volumele „Taina şoaptelor” (poezie) de Mihai Hanganu şi „Muzeul de imagini” (eseu) de Constantin Dram.

* De la ora 16 vor avea loc recitaluri şi momente muzical coregrafice susţinute de soliştii şi trupele Centrului de Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Piatra Neamţ.

* Duminică dimineaţa va continua seria lansărilor de carte, începând cu ora 10. Vor fi lansate, în ordine, volumele: „Miresme celeste” (Editura Tipo Moldova Iaşi), de Mihai Merticaru; „La capăt de drum” (Editura Corgal Pres Bacău), de Emil Bucureşteanu; „Chipul speranţei” (Editura Corgal Pres Bacău), de Emil Ariton; „Gânduri, rânduri, aforisme” şi „Cicatricea”, de Lucian Strochi; „Iubita mea, România” (ediţie bilingvă), de Bică N. Căciuleanu, în prezenţa traducătorului Mario Castro Narravate din Chile; „Raze de senin” (Editura Capriccio), de Tudor Enea (Horia Alupului-Rus).

* Ediţia a treia a Târgului de carte „Libris” de la Piatra Neamţ se va încheia la ora 12,30, când va avea loc premierea firmelor participante şi cu acordarea plachetelor de popularitate pentru editurile participante. (N.S.)

Articolul precedentAjutoare mai mari de încălzire
Articolul următorGeneralul Ioan Șoldea, sărbătorit la un secol de viață