0:00

Fundaţia Vorel: Lansarea „Albumului monografic-Lucian Tudorache”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFundatia Vorel invită iubitorii artei vineri, 19 octombrie, de la ora 17:00, la Muzeul de Artă din Piatra Neamţ, la lansarea „Albumului monografic-Lucian Tudorache” si la vernisajul expozitiei prilejuite de acest eveniment.

„Succesul proiectelor «Dinu Huminiuc –  De la desen la deSemn» si «Dumitru D. Bostan – Locul si călătoria/Vedere din Neamţ» ne motiveaza în a continua editarea de albume de autor şi în 2018 cu realizarea albumului monografic Lucian Tudorache. Albumul promovează creația sculptorului Lucian Tudorache – membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (Filiala Neamț), unul dintre cei mai importanți artiști din Piatra-Neamț, consacrat atât în plan național, cât și internațional. Structura albumului: 1. Prezentare generală (CV, interviu etc.); 2. Activitatea expozițională (în muzee, galerii, simpozioane, tabere – naționale și internaționale); 3. Lucrări în piatră; 4. Lucrări în lemn; 5. Lucrări în metal; 6. Lucrări de forum”, a declarat Elena Ionescu, presedinta Fundaţiei Vorel.

Fundaţia Vorel: Lansarea „Albumului monografic-Lucian Tudorache”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFundatia Vorel este o organizaţie cultural-ştiinţifică, neguvernamentală, cu scop nelucrativ, care, de la înfiinţare şi până în prezent, de peste 20 de ani, a rămas fidelă misiunii sale şi anume aceea „de a pune în valoare şi de a continua tradiţiile din domeniul artei si culturii, activităţi onorate cu deosebită pasiune si dăruire de Familia Vorel. Printre marile proiecte realizate de Fundaţia Vorel se află Festivalul Concurs Bienal Naţional de Artă Plastică «Lascăr Vorel» – ajuns în 2017 la cea de a XV-a ediţie si  editarea de albume de autori. Publicul iubitor si consumator de artă din judeţul Neamţ ştie că, dacă este an impar, e BIENALA, iar în an par este aşteptat un album”, a menţionat Maria Huminiuc, coordonatoarea proiectului. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentStart la înscrieri în concursul național ecOprovocarea
Articolul următorIncendii rurale: un lan de porumb și o căpiță de fân
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.