0:00

Un bărbat care locuiește într-un bloc de garsoniere de pe Aleea Tiparului, din Piatra-Neamț, face scandal de câteva zile. Omul are niște tulburări, determinate cel mai probabil de o boală psihică, dar are și momente când este foarte pașnic și cooperant. Două zile la rând, el a sunat la pompieri și a declarat că i s-a blocat ușa. Ieri a făcut o criză și a aruncat patul pe fereastră, de la etajul doi. Astăzi, 20 martie, a sunat din nou la pompieri că i s-a blocat ușa.

Un bolnav a refuzat ambulanța: ”Vin eu cu taxiul la UPU”, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Domnule Grancea,eu n-am mâncat de ieri, n-am băut nimic, n-am fumat. Mi-e rău!

La fața locului s-au dus un echipaj de intervenție, o ambulanță SMURD și un echipaj de poliție. Bărbatul a coborât din bloc, condus de polițiști. Când a ajuns la ambulanță s-a uitat direct în ochii lui Andrei Grancea, șeful Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț și i-a spus politicos și calm: ”Domnule maistru militar, eu n-am mâncat de ieri, n-am băut nimic, n-am fumat. Mi-e rău. Îmi vine să vomit. Mă duc să-mi cumpăr țigări și, într-o oră, vin eu cu taxiul la UPU. La revedere!”.

Un bolnav a refuzat ambulanța: ”Vin eu cu taxiul la UPU”, ZCH NEWS - sursa ta de informații
După ce anunțat că îi este rău, omul a făcut abstracție de Poliție, Pompieri și ambulanță și a plecat să-și cumpere țigări.

După care s-a întors și a plecat. Polițiștii n-au intervenit, n-au încercat să-l urce cu forța în ambulanță, nu au schițat niciun gest. După incidentul cu încătușarea chinuită din piață, am aflat care sunt procedurile în cazul refuzului de legitimare. Acum așteptăm un punct de vedere de la IPJ Neamț despre procedurile în cazul bolnavului psihic, care trebuie dus la spital.

C.M.

Articolul precedentAtmosferă sobră la investirea noului prefect de Neamț
Articolul următorSoțul fostei primărițe de Gîrcina a dispărut
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.