0:00

Anda-Louise Bogza în concert la Biblioteca “Kirileanu”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBiblioteca Judeţeană „GT Kirileanu” Neamţ vă invită, joi,  17 august, de la ora 19:00, în Sala „Cupola” (bd. Republicii, nr. 15A), la un periplu muzical propus de soprana Anda-Louise Bogza și pianista Vasilica Stoiciu-Frunză.

„Anda-Louise-Bogza, o voce splendidă, cu sonorităţi profunde, răscolitoare, este un nume de rezonanţă internaţională, fiind protagonista unei cariere strălucite, afirmată pe scene cunoscute din Europa, Asia şi America. De remarcabile succese s-au bucurat spectacolele cu rolul AIDA la STAATSOPER VIENA, STAATSOPER şi DEUTSCHE OPER BERLIN, opera din Leipzig, New Israeli Opera din Tel Aviv, Tokio”, se precizează într-un comunicat de presă.

Formată la Liceul „George Enescu” din Bucureşti şi Academia de Muzica din Praga (studii de pian, clavecin şi canto), artista  a debutat la Opera de Stat şi Teatrul Naţional din Praga unde e angajată ca prim-solistă şi distribuită în numeroase roluri. A obţinut premiul „Thalia” pentru deosebita interpretare a rolului MINNIE din opera pucciniană „Fata din Far West” („La Fanciulla del West”). De asemenea a cîştigat Premiul I şi Premiul Publicului la Concursul Internaţional de Canto de la Vienna.

Vasilica Stoiciu-Frunză și-a clădit activitatea artistică pe trei domenii distincte, consultant artistic la Opera Naţională Română Iaşi (1990-2012), pianist acompaniator şi cadru didactic la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi.

Programul cuprinde lucrări pentru voce și pian din creaţia compozitorilor Vincenzo Bellini, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Alfredo Catalani, Georges Bizet, Maurice Ravel, George Enescu, Tiberiu Brediceanu.

Evenimentul este dedicat memoriei profesorilor Lina Șum și Theodor Macarie de la Școla și Liceul de Muzică Piatra-Neamț, publicul fiind încurajat să participe și la un dialog pe teme muzicale, ori referitor la cele două personalități evocate, într-o întâlnire moderată de Mihaela Mereuță. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCine a plantat ”morcovii” pe bulevardul Decebal și cu cât
Articolul următorPe 18 august, sesiune de yoga la Shopping City Piatra-Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.