0:00

În mai puţin de 12 ore, în seara de 24 iunie şi în noaptea de 24 spre 25, polițiștii care au supravegheat traficul din judeţul Neamţ au prins 9 şoferi care aveau o alcoolemie de dosar penal.

Primul, oprit de agenţii de la Secţia Rurală Săvineşti, a făcut şi un pic de scandal. Este vorba despre un bărbat de 50 de ani din Piatra Neamţ, care conducea o autoutilitară înmatriculată în Italia şi nu avea asupra sa documentele sale si ale autovehiculului condus. Şoferul mirosea a băutură, iar etilotestul a indicat o valoare de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dus la spital, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice, prin urmare a fost amendat pentru lipsa documentelor și i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul recoltării probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Siguranţa traficului: câte un „şofer” beat sau fără permis, prins la fiecare oră, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO oră mai târziu a fost polițiștii depistat în flagrant un bărbat de 31 de ani, din Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Speranței din Roznov, fiind sub influența alcoolului şi fără permis. După altă oră, a fost prins un tânăr de 29 de ani din Târgu Neamţ, care era băut şi se afla la volan. Tot la Târgu Neamţ a fost trasă pe dreapta o maşină înmatriculată în Constanţa. La volan era un tânăr de 21 de ani care nu avea permis.

„Tot în seara zilei de 24.06.2017, orele 23.20, polițiștii Postului de Poliţie Dochia, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii, au observat în trafic un autoturism, care, la vederea autospecialei de poliție, a fost oprit brusc, conducătorul auto încercând să se sustragă controlului”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Acesta a fost interceptat de polițiști și întrucât emana halenă alcoolică i s-a solicitat să efectueze testul alcoolscopic. Conducătorul auto, un bărbat de 26 de ani, din Dochia a refuzat, fiind condus la Spitalul Judeţean Neamţ, unde i-a fost recoltată o probă biologică pentru stabilirea alcoolemiei. De asemenea, din verificări a rezultat că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat”.

În noaptea de 24 spre 25 iunie, în jurul orei 03.10, a fost oprit, pe strada Orhei, din Piatra-Neamţ, un autoturism, al cărui conducător auto emana halenă alcoolică. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Siguranţa traficului: câte un „şofer” beat sau fără permis, prins la fiecare oră, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn dimineața zilei de 25 iunie, polițiștii de la Secţia Rurală Dulceşti au oprit o autoutilitară care circula pe DN15D în localitatea Horia, fără a avea montate plăcuţele cu numerele de înmatriculare. Fuseseră reţinute, împreună cu certificatul, pentru că  autoutilitara nu avea asigurare valabilă. Conducătorul auto, un bărbat de 58 de ani, din Roman este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

„Reamintim conducătorilor auto că polițiștii nemțeni, acționează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu nerespectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ. „Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la 1 la 5 ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie”. (C.M.)

Articolul precedentDemisie din Consiliul Local Târgu-Neamț
Articolul următorCentrele de Bacalaureat din Neamț și președinții lor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.