0:00

CURAJOS – așa poate fi descris proiectul fotbalistic „Gold Cup” Piatra Neamț, inițiat de antrenorii Florin Axinia și Emilian Borulea. Să aduni 52 de echipe și 600 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani din toată țara nu-i la îndemâna oricui, mai ales în aceste vremuri grele. „Totul este la superlativ. Este prima dată când vin la o competiție amicală la Piatra Neamț de o asemenea anvergură. Ne bucurăm că se joacă două reprize a câte 25 de minute, pentru că în rest toți se grăbesc, fac o chestiune comercială și se joacă două reprize a câte 15 minute. Tot timpul crești prin jocuri„, a declarat antrenorul Florian Didi, de la Didi Junior Iași

Florin Axinia: „Totul a plecat de la o idee și iată că, în două luni, împreună cu Emilian, am pus în practică tot ce se vede. Sperăm să dăinuie această competiție și să o dezvoltăm, însă nu depinde numai de noi”.

Emilian Borulea: „Competiția a fost organizată pentru a le da copiilor posibilitatea ca la finalul sezonului să aibă un turneu amical de încheiere. Un turneu care să valorifice munca după un campionat întreg. Obiectivul primordial al nostru a fost să le oferim copiilor meciuri. Este foarte important ca acești copii să aibă cât mai multe minute jucate. Ne-am dorit ca reprizele să fie lungi, de câte 25 de minute, pentru că 50 de minute de fotbal înseamnă fantastic pentru ei”.

Astăzi, 25 iunie, ultimele meciuri se vor disputa între orele 10:00 și 14:00, după care va avea loc festivitatea de premiere. Sponsori şi colaboratori: Rifil, Yarnea, Rotary Club, DJST Neamţ; AJF Neamţ.(Ana MOISE, Foto: Gelu CRĂCANĂ)

Articolul precedentACTUALIZARE Incendiatorul de la Tămăşeni a fost filmat, dar nu i se vede faţa!
Articolul următorBătrân jefuit în timp ce mergea pe stradă, tâlharul – reţinut
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Poate se reuseste pe viitor sa se mai „rupa” ceva bani de la megaproductiile din ciclul ” dacii si luptele pentru cetatea Petrodava „si altele de acest gen astfel incit aceasta competitie pentru micutii fotbalisti sa fie trecuta in agenda de activitati anuale finantate cu fonduri de la bugetul Consiliului Local , cu atit mai mult cit baza sportiva este in proprietatea acestuia .
    Sunt sigur ca alocarea unui buget de 25-30.000 lei la care s-ar adauga si finantarile private ar crea premisele organizarii unei competitii cu un grad de interes ridicat de participare in rindul cluburilor de copii si juniori practicanti ai fotbalului si ar crea in aceeasi masura posibilitatea valorificarii macar in parte a potentialului si scopului pentru care a fost creata aceasta baza sportiva .
    Stimularea si sustinerea activitatilor cu adresabilitate copiilor si adolescentilor si incurajarea acestora sa se implice in desfasurarea de activitati cu caracter sportiv ar trebui sa constituie o prioritate si o obligatie a tuturor celor care prin natura functiei si a puterii de decizie au atributii in ceea ce inseamna administrarea vietii comunitatilor locale
    Utilizarea zestrei de baze sportive de care se bucura municipiul Piatra-Neamt in scopul organizarii de activitati sportive pentru copii si juniori este obligatorie daca ne dorim ca peste citiva ani la Piatra-Neamt sa mai avem sportivi care sa duca mai departe traditia sporturilor de echipa( handbal , volei , fotbal ) care a existat in urbea de sub Pietricica de-a lungul vremii .
    Cine are ochi , sa vada , cine are urechi , sa auda si mai ales cine are „punga ” cu bani sa-i deschida baierile si poate chiar si pentru citeva zile Piatra-Neamt va deveni un loc mai frumos si mai iubit macar de micutii sportivi care s-ar putea bucura de participarea la astfel de competitii cel putin asa cum am vazut ca s-au bucurat in zilele ce tocmai au trecut.
    Felicitari organizatorilor si tuturor celor intr-un fel s-au altul au pus umarul la organizarea si realizarea acestei idei frumoase si in special lui Florin Axinia pentru care ma bucur cu atit mai mult ca l-am cunoscut inca de pe vremea cind nici el nu cred ca era mai mare decit micutii care au participat la competitie in toate aceste zile si care au umplut cu strigatele lor de bucurie si entuziasm incinta trista de altfel a bazei sportive de pe Borzoghean !

Comentariile sunt închise.