0:00

* Papagalii au fost la spectacol, să-l auză pe Caramitru cum recită Eminescu. Prilej cu care au văzut cum reacționează toată protipendada Pietrei la un act de cultură. În primul rând, s-a remarcat discret gingașa doamnă vice Arcan, care nu din plictiseală, doamne-feri, ci dintr-o anumită stare, se foia discret în fotoliul chinezesc de parcă i-ar fi dat careva cu urzici la tivul fustei. Apoi, o samă de alte doamne, de factură pesedistă, s-au demonstrat a fi avide de cultură, într-atâta că le provoca scărpinări la bucile obrajilor, cum a fost cazul doamnei Jugan, sau atitudini de gură-cască la dentist, cum a fost cazul directoarei de la Carmen Saeculare, care a reușit performanța să organizeze un spectacol din care ea n-a înțeles nimic. Bimbașul primar interimar Chitic a rezistat destoinic până la final, fără să se foiască, chit că avea fața neagră, de concentrare probabil. Au fost și oameni care sincer au apreciat actul cultural și au savurat momentul, după cum cel mai sincer în atitudine a fost un distins domn consilier, care, la un moment dat, n-a mai rezistat și a părăsit incinta.

** Prefectul s-a lăsat de fumat, nu pentru prima dată, și, cum suma viciilor tre să rămână constantă, vrea să cumpere o plasmă care să-i acopere tot păretele din oficină, ca să vadă în desen animat și 3D hărțile de risc făcute de tov Nițică pe situații de urgență. Iar în pauzele publicitare să prindă și-o repriză de meci sau eventual o dezbatere parlamentară, cu popcorn inclus.

*** Sunt o sumedenie de consilieri locali de la Piatra Neamț care au luat niște hotărâri de-a lungul mandatelor, la unii cu repetiție, hotărâri care nu sunt tocmai cușere din punct de vedere al legii, motiv pentru care acum se plimbă să dea note explicative și riscă să ia niște șuturi rusești în buzunare, că jongleriile cu terenuri în general se fac pe bani mulți și cineva trebuie să plătească. Ideal ar fi să plătească oalele cei care le-au spart.

**** Toți oamenii politici din județ dau acatiste pe la mănăstiri ca să nu se facă alegeri la Neamț, că le e tare bine așa. Fiecare în dreptul lui se gândește ce explicații ar trebui să dea în campanie la partid, în familie, în marea familie județeană, și fiecare nu vrea să sufere eșecuri.

***** Prin subteranele oamenilor bine informați din județ, mai vechi sau mai noi, circulă cum că niște foști, trecuți de curând pe linie moartă, din cauză de prea mult exces de zel în transmiterea de informații către cei care nu aveau de ce să le știe, ar putea să fie întrebați de ce au făcut asta. Și, pe modelul deja uzitat în alte părți ale țării, să se lase cu lamentații inclusiv penale.

Articolul precedentNEAMȚ: Persoane motivate să se angajeze
Articolul următorNEAMŢ: Consiliul Judeţean promite heliport pe Ceahlău
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.