izotec

Elevii de clasa a II-a se află în febra Evaluării Naționale. Ei au susținut, astăzi, 10 aprilie, competențele de producere a mesajelor scrise. Din totalul de 4.727 de elevi de clasa a II-a care învață la 112 școli din județ, 235 au absentat.

“Nu am avut evenimente deosebite. Testele sunt în concordanță cu programele școlare în vigoare având un nivel mediu de dificultate. Rezultatele individuale nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează nici în catalogul clasei. În schimb, ele sunt valorificate la nivelul unității fiind prezentate părinților în mod confidențial“, a declarat prof. Victor Florin Dimon, inspector școlar pentru învățământul primar în cadrul ISJ Neamț.

La clasa a II-a, Evaluarea Națională va continua marți, 11 aprilie, cu proba de citit, iar miercuri, 12 aprilie, va avea loc proba scrisă la matematică. În luna mai vor fi testați elevii din clasele a IV-a și a VI-a. Evaluarea Naționala la clasa a IV-a va avea loc pe 3 mai la limba română, pe 4 mai la matematică și pe 5 mai la limba materna. Elevii clasei a VI-a vor susține proba la limbă și comunicare pe 10 mai, iar cele la matematică și științe ale naturii vor fi pe 11 mai. (Ana MOISE)

ub
pietricica turism