0:00

În 2016, poliţiştii nemţeni au recuperat lemn de 980.000 lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii nemţeni (de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice şi cei de ordine publică) au recuperat, în primul trimestru al anului în curs, material lemnos în valoare totală de 980.000 lei, potrivit buletinului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ.

Statistica Poliţiei Neamţ arată că „în primul trimestru al acestui an, au fost executate 112 controale, fiind verificate 60 de obiective, dintre care 24 instalații de debitat lemnul, 6 exploatări forestiere, 7 depozite, 10 piețe/târguri și 501 mijloace de transport. Polițiștii au constatat 171 de infracțiuni silvice și au fost aplicat 272 de sancțiuni contravenționale, majoritatea fiind aplicate pentru «transportul materialelor lemnoase fără avize de însoțire ori fără documente comunitare echivalente acestora, prevăzute de normele privind circulația materialelor lemnoase în vigoare», în valoare de circa 229.000 lei. În urma acțiunilor desfășurate a fost recuperată și confiscată cantitatea de aproximativ 3.258 mc de material lemnos, reprezentând 232 mc cherestea, 2.810 mc lemn de lucru și 216 mc lemn de foc”.

Marţi, 24 mai, la ora 18:30, de pildă, polițiștii din Pipirig au fost sesizați, prin numărul 112, despre faptul că, în localitate, pe DN 15B, se află staţionată o autoutilitară, încărcată cu material lemnos.

„La faţa locului s-a deplasat o patrulă de poliție din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Târgu Neamţ, constatându-se că cele sesizate se confirmă. Autoutilitara încărcată cu material lemnos era staţionată pe marginea DN 15 B, în apropierea ei fiind identificat și conducătorul auto, un tânăr de 23 de ani, din localitate. Acesta a înmânat polițiștilor documentele autoutilitarei cât şi cele privind provenienţa materialului lemnos, ocazie cu care s-a stabilit că pe avizul de însoțire nu era trecută data şi nici codul unic. În consecință conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar cantitatea de 4,21 mc de lemn a fost confiscată, fiind predată în custodia Ocolului Silvic Pipirig”, potrivit IPJ Neamţ. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAm scăpat de codul portocaliu la Neamţ! Rămânem cu cod galben!
Articolul următorChemarea lui Traian Băsescu de la Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.