izotec

Din sutele de arme adunate în camera de corpuri delicte a Poliției Neamț de-a lungul anilor, au fost alese 14, care au importanță istorică și sunt demne de a fi expuse. IPJ Neamț a obținut aviz pozitiv din partea Comisiei Naționale a Muzeeelor și Colecțiilor, așa încât, în scurt timp, armele vor fi expuse în cadrul Complexului Muzeal Județean Neamț.

“Serviciul de Investigații Criminale Neamț, prin ofițerul specializat pe linia protejării patrimoniului cultural național și Biroul de Investigații Criminale Roman, a recuperat 5 arme cu o importanță istorică, în urma unor percheziții desfășurate pe raza municipiilor Roman și Piatra Neamţ”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

“Printre armele găsite de polițiști se numără și două pistoale Beretta (cu marcaje românești), un pistol Steyr – an fabricație 1912, o armă militară ZB – model 1924 (marcată cu cifra regală) sau un revolver Lebel, care prezintă cifra regală pe mâner. Acestea sunt o serie de piese importante pentru istoria militară a României, din timpul celor două războaie mondiale. Totodată, alte exemplare sunt ilustrative pentru istoria militară a secolului al XX-lea, fie că este vorba despre arme de vânătoare sau militare”. (C.M.)

ub
pietricica turism