0:00

Prefectul de Neamț, amenințat cu plângerea penală de PNL, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLiberalii Cozmanciuc și Țapu îl acuză pe Vlad Angheluță, prefectul județului Neamț, de favorizare a social-democraților și de „vânare” a liberalilor și îl amenință cu plângere penală în cazul în care nu renunță la încercările de a-l demite pe primarul interimar Dragoș Chitic sau pe alți liberali care ocupă funcții publice în prezent. „Partidul Național Liberal, împreună cu mai mulți cetățeni, cu nume și prenume, nu anonimi, precum cel care a semnat sesizarea, solicită demisia prefectului Angheluță, pentru că fie nu cunoaște legea, fie o încalcă. Vom înainta cererea către Guvernul României. Sunt cetățeni care, împreună cu PNL, vor face plângere penală pentru abuz în serviciu dacă prefectul județului Neamț nu își îndeplinește atribuțiile conform legii. Niciodată, un prefect nu poate să verifice un partid!”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc.

Solicitare trimisă de „un cetățean”

Totul a pornit de la o solicitare trimisă de Prefectul de Neamț, pe 03 februarie, către Partidul Liberal Național, prin care cere să vadă dacă anumiți consilieri județeni sau locali, inclusiv primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, sunt membri ai PNL. În solicitarea trimisă liberalilor de către prefect, este invocată o petiție, primită pe 02 februarie, de la „un locuitor al municipiului Piatra Neamț”, prin care acesta spune că au fost încălcate prevederile Ordonanței de Urgență 55/2014, privind statutul aleșilor locali. Totuși, în adresa înaintată de prefect celor de la PNL, numele cetățeanului îngrijorat nu este precizat: „Nu suntem în măsură să vă transmitem o copie a sesizării, întrucât petiția conține numeroase date cu caracter personal”.

Senatorul Eugen Țapu, șeful de campanie al PNL pentru alegerile locale din Neamț, spune că respectiva Ordonanță oricum a încetat după 45 de zile de la emitere. „Este o tentativă de intimidare a Partidului Național Liberal, o amenințare voalată la adresa consilierilor locali și județeni din PNL. Este clar și limpede că toți consilierii locali și județeni ai PNL își exercită mandatul în deplină legalitate. Prefectul PSD dovedește că nu este independent politic”, a spus senatorul Eugen Țapu.

Andreea AMARIEI

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentPrinşi cu portbagajul plin de coarne de cerb
Articolul următorNota 3 la purtare pentru elevul care s-a bătut la Forestier
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Nu avem treaba cu miscarea liberala sau cu PNL dar totusi Ponta nu putea sa gasesca un prefect mai acatarii!!unul mai citit, mai cultivat, mai educat, nu un speriat a … !

Comentariile sunt închise.