0:00

ANM: Frig şi ninsori începând cu 15 ianuarie!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdministraţia  Naţională de Meteorologie (ANM) prognozează o răcire accentuată a vremii, începând cu jumătatea săptămânii în curs (14-15 ianuarie).

Tot de pe data de 15 ianuarie sunt estimate și precipitații în toate regiunile, la început sub formă de ploaie, ulterior predominând ninsorile, conform prognozei ANM pentru intervalul 11 – 24 ianuarie.

ANM: Frig şi ninsori începând cu 15 ianuarie!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Moldova, în primele două zile ale intervalului de prognoză, vremea se va menține caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 9 – 10 grade, în timp ce media minimelor la scara întregii regiuni, pozitivă, va fi între 1 grad și 3 grade. Ulterior, regimul termic va marca o scădere treptată, astfel încât, în intervalul 17 – 19 ianuarie, maximele diurne nu vor mai depăși -6 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -13 și -12 grade. După această dată și până la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile vor crește spre valori apropiate de cele climatologic normale, de zero grade, ziua, și aproximativ -8 grade noaptea, în medie. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mai mare în intervalul 15 – 17 ianuarie, apoi va ninge pe arii mai restrânse.

ANM: Frig şi ninsori începând cu 15 ianuarie!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa munte, în prima săptămână, vremea se va răci accentuat. Astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii diurne de 6 – 7 grade și nocturne de aproximativ zero grade, iar pe 18 și 19 ianuarie se vor înregistra -12 grade pe timpul zilei și -18 grade noaptea. Regimul termic va marca o creștere treptată, iar la sfârșitul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între -6 și -4 grade și a celor minime se va situa în jurul a -12 grade. În prima zi se vor semnala precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, apoi va ninge, cu o probabilitate mai mare și mai abundent, în intervalele 11-14 ianuarie, respectiv 15-18 ianuarie.

Prognoza pentru regiunile ţării, în format PDF:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/01/anm-11-24-ianuarie.pdf

(ZCH NEWS; GRAFICE: ANM)

Articolul precedentACTUALIZARE Sinucidere la Spitalul Judeţean * Cercetări pentru ucidere din culpă!
Articolul următorSuspect de uciderea unui copil, extrădat din Germania şi arestat preventiv
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.