0:00

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că, anul acesta, de Crăciun, va fi neaşteptat de cald şi nici ultima zi a anului nu va fi una foarte-foarte rece. Conform prognozei publicate luni, 21 decembrie, pe site-ul ANM, intervalul 21-27 decembrie ne va delecta chiar şi cu temperaturi de 10 grade Celsius. Nici minimele nocturne nu vor coborî mai jos de zero grade Celsius. Abia după 28 decembrie se prognozează o scădere a temperaturilor, dar nu de speriat, minimele oprindu-se la -5 grade Celsius. Maximele vor urca până la 4 grade Celsius. Precipitaţiile vor fi slabe, iar ninsorile absente! Prognoza detaliată, la munte şi în Moldova în rândurile următoare:

MOLDOVA

În prima săptămână a intervalului de referinţă, 21-27 decembrie, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă decât ar fi normal pentru ultima decadă a lunii decembrie, astfel că media maximelor va fi de 6-10 grade, iar a minimelor de 0-3 grade, temperaturi chiar mai ridicate fiind de aşteptat în data de 23 decembrie. Apoi, începând din 28 decembrie, este estimată o răcire a vremii care se va concretiza prin valori mai apropiate de cele climatologic specifice, respectiv 1-4 grade ziua şi -5 până la -2 grade noaptea, mediat pe regiune.

ANM: Cald de Crăciun, răcoare de Anul Nou!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO creştere a probabilităţii pentru precipitaţii temporare, slabe cantitativ este estimată după data de 27 decembrie.

MUNTE

În perioada 21-24 decembrie valorile de temperatură vor fi mult mai ridicate decât cele normale în ultima decadă a lunii decembrie, respectiv maxime de 3-8 grade şi minime de -3 până la 0 grade, în medie. O răcire a vremii se va produce între 25 şi 28 ianuarie, regimul termic menţinându-se totuşi peste cel obişnuit, urmând ca scăderea temperaturilor să continue şi la sfârşitul anului şi în primele zile de ianuarie, când valorile vor deveni apropiate de mediile climatologic specifice, cu -3-0 grade ziua şi -9 până la -3 grade noaptea, în medie.

ANM: Cald de Crăciun, răcoare de Anul Nou!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa începutul intervalului vor fi precipitaţii mixte în nordul Carpaţilor Orientali. Probabilitatea pentru ninsori slabe, temporare va creşte în zilele de 26 şi 27 decembrie şi în data de 29, apoi iar în primele zile ale noului an.

Prognoza pentru toate regiunile ţării:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2015/12/prognoza-21decembrie-3-ianuarie.pdf

(ZCH NEWS; GRAFICE: ANM)

Articolul precedentMihai Nistor, sportivul anului în Bacău
Articolul următorDaruri de la poliţie pentru copii cu probleme auditive
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.