0:00

150 € pentru profesori, sub semnul întrebării, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAnul trecut, Guvernul României a plătit profesorilor și personalului didactic auxiliar o subvenție de 150 €, din fonduri europene, printr-un proiect de 50 de milioane €, pentru dezvoltarea profesională a personalului didactic.

Anul acesta, potrivit reprezentanților Federației Sindicatelor Libere din Învățământ – Neamț, nu există niciun răspuns cert despre posibilitatea continuării acestui proiect.

În urmă cu aproximativ o lună, de la Federație s-a discutat cu cei de la Ministerul Educației, dar nu s-a spus dacă proiectul accesat de ei va continua și în acest an. Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației, la nivel declarativ a spus că există posibilitatea ca și în acest an cei 150 € să ajungă la profesori. Deocamdată nu știm nimic. Cei de la minister nu au venit cu niciun răspuns”, a spus Gabriela Grigore, secretarul FSLI Neamț.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au declarat, în acest an, că intenţionează păstrarea acestui program derulat cu fonduri europene până în anul 2020. De această subvenție au beneficiat, anul trecut, aproximativ 300.000 de persoane, personal didactic, preuniversitar si universitar. (M. TEODOROF)

Articolul precedentMESAGERUL DE NEAMŢ 231
Articolul următorDESCHIDE-NE, GAZDĂ, POARTA!, un extraordinar concert de Crăciun FOTOGRAFII
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.